Dana 23.08. 2009. održana je osnivacka skupština novoga nogometnog kluba “Gundinci”. Na osnivackoj skupštini imenovana su sva tijela kluba, te je udruga pocela sa svojim radom.
Nakon osnivacke skupštine, prikupljeni su svi potrebni dokumenti, te je predan zahtjev Uredu državne uprave za prijem naše Udruge u Registar udruga Republike Hrvatske. Rješenje o upisu udruge doneseno je 07. 09. 2009. Tim cinom nogometni klub “Gundinci” je postao pravna osoba.
Potvrdu/odluku o posjedovanju igrališta smo dobili od nacelnika Opcine 15.01.2010. godine.
U Županijski nogometni savez smo primljeni 30.03. 2010. odlukom Izvršnog odbora saveza. Registriranjem igraca, koji ce nastupati za naš klub, ispunili smo sve uvjete za primanje u HNS.
Službeno smo postali clan HNS-a 31.05.2010. god. objavom u službenom oglasniku HNS-a.
Tada smo poceli sa pripremama za takmicenje u 3. ŽNL istok. Poèeli smo sa formiranjem ekipe, te održavanjem treninga na nogometnom igralištu “Jelas”.
U to vrijeme još uvijek smo nailazili na otpor nogometnog kluba “Sloga”, te nismo imali pristupa klupskim prostorijama. Sve prijateljske utakmice u to vrijeme odigravali smo na gostujucem terenu.
Za prvog trenera imenovan je PAVO PUŠELJIC.
Tijekom mjeseca srpnja nastupali smo na nekoliko turnira, na kojima smo postigli zavidne rezultate u konkurenciji klubova koji nastupaju u višim rangovima takmicenja.
14. kolovoza 2010. g. preuzeli smo na korištenje nogometno igralište “Jelas” i klupske prostorije, DAN prije održavanja KUP utakmice u kojoj smo bili domacini, odnosno, skoro godinu dana nakon osnivacke skupštine.
Prvu službenu utakmicu naš je klub odigrao u Cajkovcima 8. kolovoza 2010. u KUP takmicenju, te u istoj ostvario i prvu službenu pobjedu.
Prvenstvo 3. ŽNL istok, Brodsko-posavske županije, pocelo je 29. 08. 2010., a završilo 21. 10. 2010. godine.

Sponzori kluba